Page 31 - Hindenhof - Oosteinde Scherpenzeel
P. 31

  Natuurlijk duurzaam
Alle comfortabele woningen van Hindenhof worden straks allemaal
Bijna Energie Neutraal Gebouwd (BENG). Deze vernieuwde regelgeving op het gebied van duurzaamheid is sinds januari 2021 de norm in Nederland. U profiteert dus meteen van de uitgebreide eisen waaraan uw woning tegenwoordig moet voldoen. Hiermee bent u dus helemaal klaar voor
een energiezuinige toekomst!
GASLOOS WONEN
Uiteraard is uw woning volledig gasloos. Er is in dit project gekozen voor een individueel systeem in de
vorm van een zogenaamde lucht-waterwarmtepomp. Met dit systeem wordt de buitenlucht op een energie- zuinige manier omgezet in warm water voor bijvoorbeeld sanitair of vloerverwarming.
Tevens wordt een WTW installatie geïnstalleerd. Deze warmte terugwininstallatie zorgt ervoor dat er bij het ventileren van de woning zo min mogelijk warmte verloren gaat. De gebruikte warme lucht wordt eenvoudig afgevoerd en de warmte wordt overgebracht naar de verse, koude lucht die door het ventilatie- systeem de woning binnenstroomt.
EIGEN ENERGIE OPWEKKEN
Op het dak komen “all black” zonnepanelen die
qua kleurstelling mooi combineren met de zwarte keramische dakpannen. Hoeveel panelen uw woning krijgt is afhankelijk van de ligging van het dakvlak.
GROEN
Ook aan de natuur is gedacht bij nieuwbouwproject Hindenhof. In de voortuinen worden beukenhagen geplaatst, waardoor de woningen niet alleen een natuurlijke uitstraling krijgen, maar die ook daadwerkelijk ruimte bieden aan diverse vogelsoorten. Hier kunnen de heggemus, koolmeesjes, pimpelmezen en roodborstjes straks naar hartenlust hun toevlucht zoeken.
   29

   29   30   31   32   33